Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Νέας Ιωνίας, διοργανώνει διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας  την Τετάρτη 22 Απριλίου από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ και την Παρασκευή 24 Απριλίου από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. 
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας  
Πατριάρχου Ιωακείμ 4 δίπλα στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 


Ύστερα από παράκληση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς" η Εθελοντική Αιμοδοσία , ορίστηκε, για την 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
ΕΝΑΝΤΙ  Ι. Ν.  ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

11  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014


ΑΠΟ  9 Π.Μ.  ΕΩΣ   1 Μ.Μ.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Σας ενημερώνουμε, ότι την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική Αιμοδοσία από 9 π.μ. έως  1 μ.μ.  στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μας, Πατριάρχου Ιωακείμ  4   έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
Η εθελοντική αιμοδοσία, αποτελεί την ύψιστη προσφορά από άνθρωπο προς άνθρωπο, αφού δίνοντας λίγο αίμα σώζουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. 

   H Τράπεζα Αίματος του Δήμου Νέας Ιωνίας, λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1989. Από τότε πραγματοποιούνται τρεις έως τέσσερις αιμοληψίες το χρόνο με τη συνεργασία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», η Τράπεζα Αίματος του οποίου, είναι η μεγαλύτερη Τράπεζα Αίματος της Ελλάδας.

Περνάει απ' το χέρι μας


   Η λογική που διέπει την πολιτική διαχείρισης του Αίματος, του Νοσοκομείου, είναι να καλύπτει τις ανάγκες των Αιμοδοτών, οι οποίοι συνειδητοποιημένα, προσφέρουν αίμα στον Δήμο μας και όχι να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε πολίτη, ο οποίος ποτέ του δεν έχει προσφέρει αίμα και σε ώρα ανάγκης, ζητά να καλυφθεί στερώντας μερικές μονάδες αίμα, από τον αιμοδότη δικαιούχο.

   Οι Αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος, είναι κατά κύριο λόγο υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι μέσω της Αιμοδοσίας, δικαιούνται 2 ημέρες ΡΕΠΟ, όπως αυτό προβλέπεται στον Υπαλληλικό Κώδικα (παράγραφος 5 του Υ.Κ.). Στα Αρχεία της Υπηρεσίας, είναι καταγεγραμμένοι, 200 περίπου Αιμοδότες, που κατά καιρούς και όταν το επιτρέπει η κατάσταση της Υγείας τους, συμμετέχουν στις Εθελοντικές μας Αιμοληψίες.

Τράπεζα Αίματος 

γΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ;

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΙΜΑ

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ14 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
Η 14η Ιουνίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
- να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
- να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
- να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου